27-04-2024 16:14

Türkiye Kent Konseyleri Birliği, Kocaeli’de ilk toplantısını gerçekleştirdi

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 14/03/2024
Türkiye Kent Konseyleri Birliği'nin 15. Dönem Başkanı Sedat Köse ve yönetim kurulu üyeleri, Wellborn Otel'de yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Köse, toplantıda yaptığı konuşmada, "Kent Konseyleri, gücünü sivil toplumdan alır" ifadesine yer verdi
.stripslashes($urun->baslik).

Türkiye Kent Konseyleri Birliği'nde devir teslim süreci tamamlandı. 14. Dönem Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, 3 Şubat'taki törende görevini Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Köse'ye devretmişti. Yeni dönemin başlangıcında ise Türkiye Kent Konseyleri Birliği'nin 15. Dönem Başkanı olarak Köse ve yönetim kurulu üyeleri, Wellborn Otel'de bir araya geldi. Toplantının ardından Köse ve ekibi, basın mensuplarıyla görüş alışverişinde bulundu.

 

YENİ DÖNEM HEYECANI

Türkiye Kent Konseyleri Birliği'nin 15. Dönem Şube Başkanı Sedat Köse, toplantının ardından yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Kocaeli Kent Konseyi olarak, Türkiye Kent Konseyleri Birliği'nin 15. dönem başkanlığını üstlendiğimizi gururla belirtmek isterim. Bugün ilimize gelen yönetim kurulu üyelerimizle birlikte, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'u ziyaret ettik. Yeni dönemin ilk toplantısını başarıyla gerçekleştirip, yapılacak çalışmalarla ilgili istişarelerde bulunduk ve önemli kararlar aldık."


 

KENT KONSEYİNİN ROLÜ VE ÖNEMİ

Sedat Köse, Kent Konseyleri'nin kentteki ihtiyaç önceliklerinin belirlenmesi, kamuoyunun taleplerinin değerlendirilmesi ve kent gündeminin oluşturulması gibi önemli konularda çalışmalar yürüttüğünü vurguladı: "Kent konseyleri, kentteki ihtiyaç önceliklerinin belirlenmesi noktasında, kamuoyunun taleplerinin değerlendirilmesi, kente dair gündemin oluşturulması gibi çeşitli konularda çalışmalar yürütmektedir. Kent Konseyleri bu anlamda esasında belediyelerin resmi danışma organlarıdır çünkü kent konseyleri gücünü sivil toplumdan almaktadır. Böylece demokratik bir ortamda paydaşlık ilkesi çerçevesinde kentte yönetişimin sağlanmasına katkıda bulunmaktadır. Türkiye Kent Konseyleri Birliği, farklı siyasi partilerin oluşturduğu yerel yönetimler tarafından kurulan, her geçen gün büyüyen, tüm görüş ve önerilere açık, ortak akıl, istişare ve paylaşım temelli bir ağdır."

 

KENT KONSEYLERİNİN KURULMASI İÇİN ÇAĞRI

Köse, toplantıda özellikle yerel seçimler ve seçim sonrası süreci ele aldı. Köse, yerel seçimlerin demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu vurgulayarak, şehirlerin geleceğini şekillendirme noktasında büyük öneme sahip olduklarını belirtti. Temennilerinin, bu sürecin demokratik değerlere uygun ve adil bir ortamda gerçekleşmesi olduğunu dile getirdi: "Yerel seçimler sonrası, belediye başkanlıklarına yönelik iyi niyet ve tebrik mesajı içeren, daha da önemlisi, 5393 sayılı belediye kanunun 76. maddesine istinaden seçildikleri il ya da ilçelerde kent konseyi kurmaları ve kent konseylerini çalışmalarına dahil etmeleri için bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Bu vesile ile şimdiden şehrinde Kent Konseyi bulunmayan tüm Belediye Başkanlarımızı da yeni dönemde kent konseyi kurmaya davet ediyoruz. Bu daveti yaparken, birlik yönetimi ve üyeleri olarak şehirlerimizin kalkınması ve gelişmesi adına, merkezi yönetim ve yerel yönetimlerle birlikte çalışmaya ve toplumsal katılımı güçlendirmeye kararlı olduğumuzu da vurgulamak istiyoruz."

 

ÇALIŞTAY DÜZENLENECEK

"Kent konseyi yönetmeliğini ele almak üzere yerel yönetimler genel müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda yapmayı planladığımız çalıştay kapsamında, gerek yerel yönetimler gerekse kent konseyi temsilcileriyle bir araya gelerek, yönetmelikteki sorunları detaylı bir şekilde ele alacağımızın ve çözüm önerileri üreteceğimizin müjdesini de burada vermek istiyoruz. Kent konseylerinin etkinliğini artıracak ve yerel demokrasiye katkı sağlayacak çalıştay ile, katılımcıların görüşleri alınacak, yönetmeliğin güncellenmesi ve iyileştirilmesi yönünde adımlar atılacaktır. Yönetmelikteki sorunların tespiti ve çözümü ile birlikte kent konseylerinin işlevselliği daha da artacaktır.”

 

Yönetim Kurulu Üyeleri

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu üyeleri:

  • Sedat Köse: Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı ve Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri
  • Burak Taştan: Ardahan Kent Konseyi Başkanı
  • Halil İbrahim Yılmaz: Ankara Kent Konseyi Başkanı
  • Hasan Soygüzel: Yalova İl Genel Meclisi
  • Necati Binici: Gaziantep Kent Konseyi
  • Nevide Kimyon: Hatay Kent Konseyi Başkanı
  • Nuray Akçasoy: Eskişehir Kent Konseyi Başkanı
  • Mürsel Sabancı: Balıkesir Kent Konseyi Başkanı
  • Rüstem Septioğlu: Elazığ Kent Konseyi Başkanı

NASIL ARANDI: #kocaeli # türkiye kent konseyleri birliği # sedat köse # burak taştan # halil ibrahim yılmaz # hasan soygüzel # necati binici # nevide kimyon # nuray akçasoy # mürsel sabancı # rüstem septioğlu

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.