27-04-2024 10:11

Tanya Kavan

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 07/03/2024
Yurt dışında aldığı çok sayıda eğitimin ardından Tats Studio’yu kurarak, ‘en sevdiğim sektör’ dediği güzellik sektörüne adım atan Tanya Kavan, başarının altın anahtarını ‘işini sevmek’ olarak açıklıyor. Cumhuriyetin kendisine tanıdığı en büyük özgürlüğü ‘dil, din, ırk ayrımı olmadan farklı kültürlerden farklı insanların bir arada ortak bir şeyler paylaşabilmesi’ olarak ifade eden Tanya Kavan, özgürlüğünü cumhuriyete borçlu olduğunu söylüyor.
.stripslashes($urun->baslik).

Kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Merhabalar, ben Tanya Kavan. 1991, Belarus doğumluyum. Beyaz Rusya Üniversitesi Petrol Bölümü mezunuyum.  Evliyim, 7 yaşında Asya ve 1 yaşında Arya adında 2 kız çocuğum var. Tats Studio Güzellik Merkezi’nin sahibiyim.

 

İş hayatına nasıl ve ne zaman atıldınız?

Yurt dışında makyaj ve saç üzerine birçok eğitim aldıktan sonra bu alanda iş yapmaya karar verdim. 2 yıl önce her zaman en sevdiğim sektörün mimari temellerini atarak, Tats Studio’yu açtım.

 

Kariyer basamaklarını tırmanırken, itici gücünüz neydi?

Burayı açarken sabır ve motivasyon benim itici gücüm oldu. En mutlu olduğum şey işlem bittikten sonra müşterilerimin yüzündeki tebessümü görmekti ve takdir edilmek doğru yolda olduğuma inanmama en büyük sebepti.

 

Sizce başarının altın anahtarı nedir?

Başarının altın anahtarı ilk önce yaptığın işi sevmektir. Sonrasında hedef koymak, başarabileceğine inanmak, plan yapmak ve çalışmaktır.

 

Kadınların iş hayatında yaşadığı en temel sorun nedir? Siz bu sorunları aşmak için nasıl bir yol izliyorsunuz?

Kadınların iş hayatında yaşadığı en temel sorun iş ve özel yaşam dengesidir. Özellikle evli bir iş kadınıysanız, kendinizden sonra eşinize ve çocuklarınıza karşı sorumluluklarımız var demektir. Günlük planlamamı çocuklarıma ve eşime göre yapıyorum. Yardımcılarım da bu konuda bana destek oluyor.

 

İş hayatının içerisinde bir kadın olarak, cumhuriyete neler borçlu olduğunuzu düşünüyorsunuz?

Cumhuriyet bize özgürlüğümüzü verdi. Modern bir şekilde giyinip, dışarda gezebiliyorsak, iş kadını olabiliyorsak bunu cumhuriyete ve kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz.

 

Cumhuriyetin size tanıdığı en büyük özgürlük nedir?

Cumhuriyetin bana tanıdığı en büyük özgürlük; dil, din, ırk ayrımı olmadan farklı kültürlerden farklı insanların bir arada ortak bir şeyler paylaşabilmesidir.

 

‘Cumhuriyet kadını’ denilince, gözünüzde canlanan fotoğrafı birkaç cümleyle tarif eder misiniz?

Cumhuriyet kadını başarılı bir iş kadınıdır, çocuklarına örnek olan güçlü bir annedir, iyi bir eştir.

 

Atatürk’ün kadınlarla ilgili söylediği en sevdiğiniz söz hangisi?

“Dünyada her şey kadınların eseridir”. “Kadınlarını okutmayan milletler yıkılmaya mahkumdur”. Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiğim sözleridir.

NASIL ARANDI: #tats studio # tanya kavan # kocaeli # cumhuriyet # 8 mart dünya kadınlar günü

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.