27-04-2024 12:14

Şebnem Öztürk Yalçın

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 07/03/2024
Şebnem Öztürk Organizasyon’un kurucusu Şebnem Öztürk Yalçın, 15 yıldır gerek ilimizde gerekse il dışında birbirinden güzel organizasyonlara imza atıyor. Enerjisi ve çalışma azmiyle birçok projenin üstesinden başarıyla gelen Yalçın, kariyerindeki yükselişi pes etmeme azmine ve kendisini sürekli geliştirme arzusuna bağlıyor. Cumhuriyetin kadınlara tanıdığı haklar ve özgürlükler konusuna vurgu yaparken, Atatürk’ün vizyonu sayesinde Türk kadınının toplumsal, ekonomik ve siyasi anlamda daha güçlü bir konuma geldiğini söyleyen Yalçın, “Atamıza minnettarız” diyor.
.stripslashes($urun->baslik).

Kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Şebnem Öztürk Yalçın olarak etkinlik sektöründe faaliyet gösteren, enerjisi ve çalışma azmi ile hem ilimizde hem il dışında birçok projenin üstesinden başarıyla gelen, hayattan zevk alması gereken hiçbir anı kaçırmayan, iş harici boşluklarını hızlıca fırsata çevirip kendisine özel zaman yaratmayı seven, bahanelerle hayatı ıskalamayan biriyim. 15 yılı geride bırakan Şebnem Öztürk Organizasyon’un kurucusuyum. 4’lü rakamlara geçtiğimden beri hep geriye doğru yaş alıyorum. Murat Yalçın ile evliyim, kedi kızımız Balım’ın da annesiyim.

 

İş hayatına nasıl ve ne zaman atıldınız?

Profesyonel iş hayatım ve akademik kariyerim öğretmenlikle başladı. Mecburi olarak işsiz kaldığım bir süreçten sonra önümde iki seçenek vardı: Ya KPSS’ye hazırlanıp devlete atanmayı bekleyecektim ya da bir fikir olarak aklımda olgunlaşmaya başlayan organizasyon şirketini kuracaktım. Ailemin sonsuz desteğiyle yola çıktım, sektörü araştırdım, bu işin profesyonelleri ile fikir alışverişinde bulundum ve 2009 yılından bu yana sektörde faaliyet gösteriyorum.

 

Kariyer basamaklarını tırmanırken, itici gücünüz neydi?

İstikrar, pes etmeme kararlılığı, kendini geliştirerek hep bir adım önde olma arzusu, kimsenin cesaret etmediği projeleri gözü kapalı yapmaya karar vermek ve bunlardan korkmamak, bu uğurda her şeyi göze alabilmek diyebilirim.

 

Sizce başarının altın anahtarı nedir?

Güçlü yönlerinizi tanıyın, kendinizi o işi yaparken görün, işinizde ustalaşın, işinizi sevin ve sıklıkla ‘büyük resme’ bakın.

 

Kadınların iş hayatında yaşadığı en temel sorun nedir? Siz bu sorunları aşmak için nasıl bir yol izliyorsunuz?

Kadınların ekonomik özgürlüğe sahip olmaları, toplumların ilerlemesi için oldukça önemli çünkü ekonomik özgürlüğe sahip kadınlar üretkenliği artıracak, toplumsal ve ekonomik kalkınma sürecini hızlandıracaktır. Ayrıca kadınların ekonomik özgürlüğe sahip olması ve kadın istihdamının artırılması ailenin gelir düzeyini, yaşam standartlarını yükseltecek ve yoksullukla mücadeleyi kolaylaştıracaktır. Kadınların ekonomik haklara sahip olması, ev içinde daha fazla söz sahibi olmalarını, yeteneklerini daha fazla geliştirebilmelerini sağlayacak, daha da önemlisi aile içi taciz, şiddet, ekonomik şiddet gibi konularla mücadele etmelerinde yardımcı olacaktır. Tüm bu nedenlerin yanı sıra kadınların ekonomik özgürlüğe sahip olmaları toplumda aile yapısının güçlenmesi; maddi şartlar veya mağduriyet gereği değil, sevgi ve saygıya dayanan daha eşitlikçi, daha demokratik aile birlikteliklerinin kurulması adına oldukça önemlidir. Çalışmaya başladığım ilk günden beri hem savunduğum bu ilkeler doğrultusunda yaşayan biri olmayı tercih ettim hem de bu ilkeleri gerçekleştirdim.

 

İş hayatının içerisinde bir kadın olarak, cumhuriyete neler borçlu olduğunuzu düşünüyorsunuz?

Bu soruya Ulu Önderimiz Atatürk’ün sözleriyle cevap vermek isterim. Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesiyle ilgili görüşmeler sırasında Atatürk şunları söylemiştir: “Türk kadınına bu hakkın bir lütuf olarak verildiği düşüncesinde değiliz. Kimse bu kanaatte olamaz. Bir memlekette, yurdun her tarafı istilaya uğradığı zaman, kadınlar ateş altında erkeklerle beraber omuz omuza çalışırlar, elbette bu varlıkların yurdun her köşesinde ve her tabakasında söz söylemeye hakları vardır…”

 

Cumhuriyetin size tanıdığı en büyük özgürlük nedir?

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan sonra kadın hakları alanında en önemli ve radikal hamle, tartışmasız Türk Medeni Kanunu’nun kabulüdür.

 

‘Cumhuriyet kadını’ denilince, gözünüzde canlanan fotoğrafı birkaç cümleyle tarif eder misiniz?

Küçük bir kız çocuğu düşünün, üzerinde bando kıyafeti, elinde major asası, bir resmi geçit töreninde başı çekiyor. Bu fotoğraf, Kocaeli Life Dergisi ekibiyle, bu özel sayı için yapmış olduğumuz çekimde bize fikir veren 5 yaşındaki Şebnem’e ait. Bize peşimizden kitleleri sürükleyebilme şansını veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve yeniliklere sahip çıkan Türk kadınlarının başarısıdır bu fotoğraf!

 

Atatürk’ün kadınlarla ilgili söylediği en sevdiğiniz söz hangisi?

Atamız her konuda olduğu gibi yaşamış olduğu zamanın çok ötesinde, ileri görüşlü, aydın ve çok yönlü bir liderdi. Yapmış olduğu birçok konuşmasında kadınlara verdiği önem ve değere değinmiş olsa da benim aklımda en çok kalan ve en beğendiğim cümlesi şudur: “Dünyada her şey kadının eseridir. Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa, erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdırlar.”

NASIL ARANDI: #şebnem öztürk # organizasyon # kocaeli # kadınlar günü # 8 mart # atatürk # cumhuriyet

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.