29-04-2024 23:09

Körfezkent’in en büyük güzellik merkezi: Sema Ekinci Beauty Studio

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/04/2024
Güzellik uzmanı Sema Ekinci üç yıl önce ‘ben de varım’ diyerek açtığı iş yerini büyüterek, Körfezkent’in en büyük güzellik merkezine dönüştürdü
.stripslashes($urun->baslik).

Çocuk yaşlardan itibaren güzellik sektörüne ilgi duyan Sema Ekinci, aldığı eğitimler ve edindiği tecrübeler ışığında 3 yıl önce kendi kanatlarıyla uçmaya karar vermiş genç bir girişimci.

Kendi adını taşıyan güzellik merkezini yaklaşık bir buçuk ay önce daha büyük bir yere taşıyarak, Körfezkent’in en büyük güzellik merkezine dönüştüren Sema Ekinci, tıpkı içinde bulunduğu sektör gibi durduğu yerde durmuyor, hem gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip ediyor hem de kendisine ve işine yatırım yapmaya devam ediyor.

Sema Ekinci’nin şimdiki hedefi ise kendisi gibi işini aşkla yapacak güzellik uzmanları yetiştirmek. Bu amaçla bir akademi kurmak isteyen Sema Ekinci’yi yeni yerinde ziyaret ettik, Sema Ekinci Beauty Studio’da verdiği hizmetleri kendisinden dinledik.

İşte Sema Ekinci Beauty Studio…

Sema Hanım öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1998 doğumluyum. Özel bir üniversitenin güzellik hizmetleri bölümünden mezun oldum. Mesleğe 2015 yılında stajyer olarak başladım. Daha sonra ustalık, usta öğreticilik ve master class eğitimlerimi tamamladım, belgelerimi aldım. 3 yıl önce Sema Ekinci Beauty Studio’yu kurdum. İlk iş yerim 4 odalı, küçük bir merkezdi. Yaklaşık 1.5 ay önce yeni yerimize taşındık. Körfezkent’in en büyük güzellik merkeziyiz diyebilirim. Her şey çok güzel gidiyor. Danışanlarımızın memnuniyeti, aldığımız sonuçlar bizi mutlu ediyor.

 

Peki, güzellik uzmanı olmaya nasıl karar verdiniz?

Küçük yaşlardan itibaren güzellik sektörüne ilgim vardı. Büyüdükçe bu işi yapmak istediğimi fark ettim. Hem elim çok yatkın hem de insan ilişkilerim kuvvetli. Bu şekilde başladım, iyi ki bu sektörü seçmişim, işimi severek yapıyorum.

Kendi iş yerinizi açma fikri nasıl gelişti?

Kendi iş yerimi açma fikri aklımın bir köşesinde hep vardı. Mutlaka meslektaşlarım da maruz kalmıştır, yıllarca çalıştığım güzellik merkezlerinde ben de yaşadım, biz uzmanların üzerinde hep bir baskı vardı. Belli bir kota konuluyordu, her gelen danışana ürün önermek ya da paket satmak zorunda kalıyorduk. Son çalıştığım güzellik merkezinde artık bir yerden başlamam gerektiğinin farkındaydım. Bir gün ani bir kararla çalıştığım yerden ayrıldım ve 3 yıl önce kendi merkezimi açtım.

 

Sema Ekinci Beauty Studio’da ne gibi hizmetler veriyorsunuz?

Bir güzellik merkezinde olması gereken tüm hizmetleri veriyoruz. Cilt bakımından lazer epilasyona, bölgesel incelmeden profesyonel makyaja, kalıcı makyaj uygulamalarından protez tırnağa kadar her türlü hizmeti veriyoruz.

BÖLGESEL İNCELME

Bölgesel incelmede hangi cihazları kullanıyorsunuz?

Yoğun olarak gerçekleştirdiğimiz işlemlerden biri G5 masajı. Bölgesel zayıflama yöntemleri arasında öne çıkan G5 masajı uygulandığı bölgede kan akışını hızlandırarak, cilt yüzeyinin daha gergin ve sıkı görünmesini sağlıyor. G5 masajı, selülit oluşumunun azaltılmasına da yardımcı oluyor. Bölgesel incelmede EmSlim cihazından da yararlanıyoruz. EmSlim, hızlıca yağ yakarak kas dokusunu artıran son teknoloji ürünü bir cihaz. Kaslara elektromanyetik uyarı göndererek, seri bir şekilde kasların kasılıp gevşemesini sağlıyor. Özellikle karın, kalça, basen ve bacak bölgesindeki yağları yok ederek, kas dokusunu güçlendiriyor. EmSlim cihazını karın bölgenize 30 dakika bağladığınızda, 30 bin mekik yapmış etkisi yaratıyor, böylelikle yağlar kolayca kasa dönüşüyor. Bölgesel incelmede bir de Magic Slim heykeltraş cihazını kullanıyoruz. Ultrasonic dalgayla çalışan bu cihaz yağ çeperlerini küçülterek incelme sağlıyor. Vücutta bulunan fazla yağ ve ödemi yok ederek, enerjiye dönüştürüyor.

Bölgesel incelme talebiyle başvuran danışanlarınız için nasıl bir yol izliyorsunuz?

İlk olarak vücut analizi yapıyoruz; selülitlenme mi fazla, sarkama mı var, ona bakıyoruz. Kişinin ihtiyacı doğrultusunda hareket ediyoruz, genellikle üçlü protokol uyguluyoruz. İşlemlere G5 cihazı ile başlıyoruz, vücudu sıkılaştırıp belli bir forma soktuktan sonra kırılması gereken yağ hücreleri varsa bunun için heykeltıraş uygulamasına geçiyoruz. Kırılan yağların kasa dönüşmesi için de EmSlim cihazından yararlanıyoruz. Üçlü protokol uyguladığımız danışanımız bu süreçte yediğine ve içtiğine de dikkat ederse çok hızlı sonuç alabilir.

ERKEK LAZER BÖLÜMÜ

Lazer epilasyonda hangi cihazı kullanıyorsunuz?

Soprana Titanium buz lazer cihazını kullanıyoruz. Bu cihaz üç dalga boyuna sahip, bu sayede hem bütün cilt tiplerine uygun hem de en ince kıllarda bile etkili. Gelişmiş soğutma sistemiyle hızlı ve acısız uygulamaları mümkün kılıyor. Danışanlarımıza genellikle 8 ana, 2 de kontrol seansı veriyoruz. Hormonal bir bozukluğu olmayan danışanlarımız bu seansların sonunda yüzde 80-90 oranında sonuç alıyor. Merkezimizde bir odamızı erkek müşterilerimize ayırdık, lazer epilasyon işlemlerini burada gerçekleştiriyoruz.

Profesyonel makyaj hizmetini siz veriyorsunuz değil mi?

Yaklaşık 3 yıldır profesyonel makyaj hizmeti veriyorum. Düğün, nişan, kına gecesi, davetler gibi özel günlerin yanı sıra günlük makyaj da yapıyorum. Bu alanda eğitmenliğim de mevcut. Öncelikle kendi personelimi yetiştiriyorum. Sadece profesyonel makyaj konusunda değil her alanda eğitim veriyorum.

CİLT BAKIMI VE MASAJ

Cilt bakımı uygulamalarından da bahseder misiniz?

Medikal cilt bakımı yapıyoruz. Medikal cilt bakımı; cilt temizleme ve bakım uygulamasıdır. Medikal cilt bakımıyla ciltteki tıkalı gözenekler temizlenir, cilt ölü hücrelerden arındırılır, cildin yağ dengesi düzenlenir ve dahası cildin nefes alması sağlanır, özel solüsyon ve maskelerle cilt desteklenir. Hydrafacial cilt bakımı da yapıyoruz. Bu yöntem, cilt tonunda var olan dengesizliklerin giderilmesinde etkili çözüm sunuyor. Genişlemiş gözeneklerin daralmasını, akne, siyah nokta ve lekelerin hızla temizlenmesini sağlıyor. Cilde daha sağlıklı bir görünüm kazandıran Hydrafacial cilt bakımı ince çizgi ve kırışıklıkların giderilmesinde etkili. Öte yandan dermapen, dermabrazyon, altın iğne, balkabağı bakımı ve yosun peeling uygulamalarımız da mevcut.

Kalıcı makyaj uygulamalarınızı da bizzat yapıyorsunuz galiba.

Kalıcı makyajda dudak renklendirme, microblading ve kaş pudralama, eyeliner, dipliner, babyliner ve iğnesiz dudak dolgusu dediğimiz dudak vitamini işlemlerini yapıyoruz. Kalıcı makyaj uygulamalarını bizzat ben yapıyorum; ipek kirpik, kirpik lifting ve protez tırnak uygulamalarını ise uzmanlarım gerçekleştiriyor. Merkezimizde masaj uygulamasına da başladık. Yılladır bu işi yapan uzman arkadaşımız medikal masaj da dahil olmak üzere en yaygın masaj tekniklerini uyguluyor.

AKADEMİ KURMAK İSTİYOR

Sema Hanım, sizi diğer güzellik merkezlerinden ayıran en önemli özellik nedir?

Her zaman önceliğim müşteri memnuniyeti oldu, hiçbir zaman olaya ticaret olarak bakmadım.  Danışanlarımın buradan memnun ayrılabilmesi için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Beni diğer merkezlerden ayıran en önemli özellik çok iyi cihazlar kullanıyor olmam, bir de gereksiz vaatlerde bulunmamam. Mesela, ‘lazer epilasyon sonrası tüyleriniz bir daha asla çıkmayacak’, ‘lekeleriniz tamamen yok olacak’ gibi gerçek dışı söylemlerde bulunmam. Danışanlarımla kendim ilgileniyorum, doğru bir şekilde bilgilendiriyorum.

 

Bundan sonraki hedefiniz nedir?

Güzellik sektörü sürekli yenilenen bir sektör, ben de öyleyim. Sektördeki gelişmeleri yakından takip ediyor, kendimi sürekli yeniliyorum. Kendime ve işime yatırım yapmayı çok seviyorum. Hedeflerimden biri akademi kurarak, kendim gibi işini iyi yapmak isteyen güzellik uzmanları yetiştirmek. Bir de erkeklere özel bir güzellik merkezi açmak istiyorum. Bölgesel incelmeden lazer epilasyona, cilt bakımından manikür-pediküre kadar her türlü hizmetin verileceği bir merkez açma planım var.

 

Yavuz Sultan Selim Mah. Bildik Sok. No:6/A Körfez/KOCAELİ

Telefon: 0 552 938 69 92

i semaekincibeauty

NASIL ARANDI: #sema ekinci # körfezkent # beauty studio # güzellik # sağlık # lazer epilasyon

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.