27-04-2024 09:49

Kocaeli’nin en büyük pilates salonu: Nalan Sarı Pilates Stüdyo

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/03/2024
Spora olan tutkusu ağır basınca kurumsal hayata veda ederek kariyerine pilates ve yoga eğitmeni olarak devam eden Nalan Sarı, Kocaeli’nin en büyük pilates stüdyosunu Körfez ilçede hayata geçirdi
.stripslashes($urun->baslik).

Asıl mesleği kimya mühendisliği olduğu halde spora olan tutkusu ağır basan Nalan Sarı, gerekli eğitimleri aldıktan sonra kendi pilates stüdyosunu kurarak, kariyerine pilates ve yoga eğitmeni olarak devam etmeye karar verdi. Kendi adını taşıyan ilk pilates stüdyosunu 2020 yılında, ikinci şubesini ise geçtiğimiz yıl hizmete açan başarılı spor eğitmeni, artan talebe yetişemeyince radikal bir kararla iki şubeyi aynı çatı altında birleştirdi ve Kocaeli’nin en büyük pilates stüdyosunu Körfez ilçede hayata geçirdi.

Açılışı şubat ayında gerçekleşen Nalan Sarı Pilates Stüdyo, 380 metrekarelik 2 katlı merkezinde 6 pilates stüdyosu; fonksiyonel antrenman ve hamak yogası salonları, sosyal alanları ve toplam 26 reformer aleti ile müşterilere konforlu ve etkili bir egzersiz deneyimi sunuyor.

Nalan Hanım’ın, sağlıklı yaşama adım atmak, keyifli bir ortamda spor yapmak isteyenler için her detayını incelikle düşündüğü ve son derece şık bir tasarımla hizmete açtığı Nalan Sarı Pilates Stüdyo’yu sizler için ziyaret ettik.

Nalan Hanım, bize kendinizden bahseder misiniz?

38 yaşındayım, evliyim, iki çocuk annesiyim. Asıl mesleğim kimya mühendisliği. Uzun yıllar kurumsal firmalarda kimya mühendisi olarak görev yaptıktan sonra spora, özellikle de pilatese olan sevgim ağır bastı. Şu anda Körfez’de hizmet veren Nalan Sarı Pilates Stüdyosu’nun sahibi ve aynı zamanda eğitmeniyim.

 

Oldukça keskin bir geçiş olmuş… Sektör değiştirmeye nasıl karar verdiniz?

Bildiğiniz gibi reformer pilates eklem ve omurgayı çok rahatlatan, ağrılara da çok iyi gelen bir egzersiz şekli. Aslında ben de pilatese, kendi sağlığım için bir salona kaydolarak başlamıştım ama yaptığım egzersizler bana hem ruhen hem de bedenen o kadar iyi geldi ki pilates bir süre sonra hayatımın vazgeçilmezi oldu. En sonunda gerekli eğitimleri alarak pilates ve yoga eğitmeni oldum.

KOCAELİ’NİN EN BÜYÜĞÜ

Şu anda içinde bulunduğumuz stüdyonun açılışını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiniz… Bu, kaçıncı şube?

Daha önce yine Körfez’de iki şubem vardı ancak bu şubelerin ikisi de talebi karşılamakta çok zorlanıyordu. Ben de bu iki şubeyi çok daha büyük bir stüdyoda birleştirmek istedim. Kocaeli’nin en büyük reformer pilates salonunu kurarak çalışmaya tek çatı altında devam etmeye karar verdim.

 

Nalan Sarı Pilates Stüdyo, kaç metrekarelik bir alanda hizmet veriyor?

2 kat üzerine kurulmuş, toplam 380 metrekarelik bir salonumuz var. 6 pilates salonu, 1 fonksiyonel antrenman salonu, hamak yogası alanı ve sosyal alanlarımızla pazar günleri hariç, haftanın altı günü 09.00-24.00 saatleri arasında hizmet veriyoruz. Stüdyomuz bu özellikleri ve toplam 26 reformer aletiyle ilimizin en büyük ve donanımlı salonu olma özelliği taşıyor.

 

Stüdyoda hangi branşlarda eğitim veriliyor?

Stüdyomuzda reformer pilates, hamak yogası, fonksiyonel antrenmanlar ve kangoo jump eğitimleri veriyoruz. Salonumuz aynı anda 44 kişinin spor yapabileceği kapasiteye sahip. Bununla beraber daha çok bireysel derslerle ilerliyoruz. Grup reformer derslerimizi ise en fazla 5 kişiyle sınırlı tutuyoruz. Randevu usulüyle çalışıyoruz; üyelerimiz buraya haftada 2 ya da 3 gün gelerek bir saat ders yapıyor.

FONKSİYONEL ANTRENMAN

Nalan Hanım, ‘fonksiyonel antrenman’ hangi egzersizleri kapsıyor?

Fonksiyonel antrenman, vücudun işlevsellik kazanmasını amaçlayan hareketlerden oluşan bir antrenman disiplini. Nabzı artırarak yağ yakımını hızlandırıyor, aynı anda birçok kas grubunu çalıştırarak tüm vücudu kuvvetlendiren hareketlerle kuvvet, esneklik, mobilizasyon, koordinasyon, dolaşım ve solunum sistemlerinin oksijen sağlama yeteneğini geliştiriyor. Salonumuzda, fonksiyonel antrenmanlar kürek, TRX ve yeni nesil su içeren ağırlıklar ile hoca eşliğinde birebir yapılıyor.

HAMAK YOGASI

Hamak yogasından da bahseder misiniz?

Hamak yogası, tavandan sarkan bir hamak ile yapılan, beden ve ruh sağlığı için birçok yararı bulunan bir egzersiz şekli. Yer çekimine meydan okunarak yapılan bu egzersiz, antrenman seviyesine göre kişiye güçlü bir beden, doğru bir duruş, dayanıklılık, esnek ve estetik bir vücut, denge ve farkındalık kazandırıyor. Hamak yogası çok keyifli, eğlenceli, görsel olarak da çok estetik bir egzersiz şekli.

 

Hamak yogasını herkes yapabilir mi?

Uzmanlara göre hamak yogası yapabilmek için yaş, kilo ya da deneyim zorunlu değil. Ancak, yer çekimine rağmen yapılan ve ters duruşlar içeren bu egzersizin eklem rahatsızlığı, tansiyon sorunu, göz tansiyonu, vertigosu, fıtığı olan kişiler ile hamile kadınların yapması önerilmiyor.

KANGOO JUMP’S DA VAR

Nalan Sarı Pilates Stüdyo’da kangoo jumps da var. Bu, nasıl bir egzersiz türü?

Kocaeli’de kangoo jumps dersi veren iki merkezden biri biziz. Kangoo jumps, ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlayan; denge, spor ve eğlenceyi bir araya getiren çok keyifli bir fitness egzersizi. Giyilen özel ayakkabılarla zıplayarak müzik ve dans eşliğinde yapılıyor. Bu ayakkabılar sayesinde eklem, omurga ve kaslarımıza binen yük azalıyor. Kangoo jumps kardiovasküler sistem, lenfatik sistem, kan dolaşımı, trigliserit, kolesterol, şeker hastalığı, tansiyon, duruş bozuklukları gibi birçok fiziksel rahatsızlık üzerinde etkili bir spor. Ayrıca bir ders saatinde ortalama 400 ila 700 kalori yakılmasını sağlıyor.

 

Kangoo jumps da bir grup sporu mu?

Bireysel olarak da kalabalık gruplarla da yapılabilir. Biz, salonumuzda bu dersi maksimum 5 kişilik gruplarla yapıyoruz. Kangoo jumps’ta bir yaş sınırı olmamakla birlikte hamile kadınların, kalp rahatsızlığı olanların, vücudunda platin bulunanların; menisküs, ödem, ileri derecede kifoz ve omurga sorunu olanların bu sporu yapması uygun değil.

Yavuz Sultan Selim Mah. Nergiz Cad. Körfez/Kocaeli

Telefon: 0544.479 88 07

Instagram: ns.pilatesstudyo

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.