27-04-2024 14:59

Kartepe'de hayaller gerçeğe dönüşüyor...

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/03/2024
Kartepe Belediye Başkanı Av. Mustafa Kocaman, hayata geçirdikleri projeler ile Kartepe’de hayallerin gerçeğe dönüştüğünü söylüyor
.stripslashes($urun->baslik).

Kartepe Belediye Başkanlığı’nda 5 yılı geride bırakan ve 31 Mart Yerel Seçimleri’ne AK Parti’nin adayı olarak ikinci kez girmeye hazırlanan Av. Mustafa Kocaman, hayata geçirdikleri projeler ile Kartepe’nin her geçen gün daha da geliştiğini ve güzelleştiğini söylüyor. Daha güçlü, daha mutlu, daha huzurlu, daha yaşanabilir ve özenilen bir Kartepe için çalışmaya devam ettiklerini belirten Kocaman, her zaman en iyisini hedefleyip, çıtayı daha da yukarılara çıkarmak istediklerini belirtiyor.

Sayın Mustafa Kocaman, belediye başkanlığında 5 yılı geride bıraktınız, geriye dönüp baktığınızda nasıl bir dönem geçirdiniz, kısaca özetler misiniz?

Genel olarak Kartepemizin her mahallesinde, her sokağında hemşehrilerimle omuz omuza, gönül gönüle, birlik ve beraberlik içinde, hizmet ve proje odaklı bir dönem geçirdik. Ancak malum; bir dönem dünyayı teslim alan pandemi hadisesi, 6 Şubat depremleri, Gazze’de yaşanan ve devam eden insanlık dramı herkes gibi bizleri de derinden etkiledi ve üzdü. Kartepe insanının dayanışma ve kardeşlik ruhuyla tüm üzüntüleri birlikte göğüsledik; işimize, hizmetlerimize, projelerimize odaklandık. Vaktimizi, kaynaklarımızı doğru kullandık, tasarruftan taviz vermedik ve belediyecilik anlamında ‘çok verimli bir dönem geçirdik’ diyebilirim.

 

Görev süreniz boyunca hayata geçirdiğiniz ya da başlattığınız en önemli proje hangisiydi?

Projelerimizin hepsi önemli ve hepsi yüksek kamu yararı taşıyor çünkü önceliğimiz her zaman toplumsal fayda. Tek bir proje söylemem mümkün değil ancak kendi imkanlarımızla planlayıp hayata geçirdiğimiz ve gençlerimizin çok yoğun olarak faydalandığı Kartepe Genç Akademi Merkezimiz var. Burada gençlerimizi kütüphanede ders çalışırken veya ücretsiz İngilizce dil kursumuzdan çıkarken görmek, yabancı dillerini geliştirdiklerini bilmek büyük bir mutluluk ve gurur. İlgi o kadar yoğun oldu ki ikincisi açtık hatta nasip olursa yeni dönemde üçüncü merkezimizi de açmayı planlıyoruz. Ayrıca teleferik projemizle Kartepemizin yarım asırlık hayalinin hayata geçmesi apayrı, tarifsiz bir mutluluk. Buradan Tahir Başkanıma tekraren teşekkür ediyorum. Kartepe teleferik projesi, Tahir Başkanımın güçlü iradesi ve güçlü destekleriyle tamamlanmıştır. Son olarak Kartepe Devlet Hastanesi yatırımından bahsetmeden geçmek istemem. Sayın Milletvekilimiz Sadettin Hülagü Hocamızın kıymetli destekleriyle, ilçemizin en önemli kamu yatırımı ihtiyaçlarından biri olan devlet hastanesi için de proje onayı alındı. Bu da Kartepemiz için önemli ve büyük bir adım.

ORTAK AKILLA…

Kartepe halkıyla aranız nasıl? Halkı ilgilendiren konularda karar alırken nasıl bir yol izliyorsunuz?

Ben Kartepemizde yaşayan her bir vatandaşımızla çok yakın bir ilişki içerisindeyim. Onların sesini duymak ve ihtiyaçlarını anlamak benim için çok önemli. Karar alma süreçlerinde halkımızın fikirlerini ve taleplerini dikkate alarak adil ve katılımcı bir yaklaşım benimsemeye özen gösteriyorum. Hemşehrilerimizin beklentilerini anlamak için düzenli olarak bir araya geliyoruz, evlerini, iş yerlerini ziyaret ediyorum. Kartepemizde her bir sesi ayrı ayrı dinleyerek en doğru, en faydalı olanı yapmaya çalışıyoruz. Kartepe halkıyla iş birliği içinde olmak, sürekli yaptığımız ziyaretler ve toplantılarla istişare kültürünü geliştirmek çok önemli. En doğru kararların ortak akılla, fikir birliği ile uzlaşıyla alınmış olan kararlar olduğuna inanırım.

 

Yeni dönem projeleriniz mutlaka hazırdır... Kartepe için en önem verdiğiniz proje hangisi olacak?

Seçim beyannamemiz için hazırladığımız projelerimizin her biri birbirinden özel ve kıymetli. O yüzden aralarından herhangi bir ayrım yapmam mümkün değil. Örneğin Köseköy Mahallemizde bir yüzme havuzumuz vardı. Vatandaşlarımızın ilgisi o kadar yoğun ki şu an talepleri karşılayamayacak noktaya geldik. Bu nedenle ikinci bir yüzme havuzunu Kartepemize kazandıracağız. Gençlerimizin okul dışında verimli vakit geçirmesinin yanı sıra kötü alışkanlıklardan da uzak kalmalarına yardımcı olan Genç Akademimizin talep yoğunluğu nedeniyle üçüncüsünü açmayı planlıyoruz. Burada gençlerimiz İngilizce’den müziğe, robotik kodlamadan fen bilimlerine kadar birçok alanda tamamen ücretsiz eğitim görüyor. Halkımızın faydalanabileceği en az bunlar kadar değerli onlarca yeni proje ve yatırımlarımızı da yakında gerçekleştireceğimiz seçim beyanname toplantımızda tüm kamuoyu ile paylaşacağız.

GELECEĞİ PLANLAMAK…

Yeni projelerinizi hazırlarken neyi baz aldınız, en çok neye dikkat ettiniz?

Yeni projelerimizi hazırlarken öncelikle vatandaşlarımızın beklentilerini, ihtiyaçlarını, bütüncül yaklaşımı ve etkin kamu yararını baz aldık. Çoğunlukla kadınlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin, özel gereksinimli bireylerimizin; kısacası her kesimden vatandaşımızın günlük hayatını kolaylaştıracak, kentimizi daha yaşanabilir kılacak projeler üzerinde yoğunlaştık. Tabii diğer yandan çevresel etkileri, sürdürülebilirlik ve toplumsal refahı göz önünde bulundurarak projelerimizi şekillendirdik. Her projemizde şeffaflık, verimlilik ve katılımcılığı ön planda tutarak mahallelerimizin ve Kartepemizin bütününün ihtiyaçlarına dokunmaya çalıştık. Amacımız halkımızı mutlu edecek ve onların yaşam kalitesini artıracak projeler üretmenin yanı sıra kentimizin bundan sonraki gelecek elli, belki de yüz sene sonrasına hizmet etmek diyebilirim.

KARTEPE GELİŞİYOR

Nasıl bir Kartepe hayal ediyorsunuz ve hayalinizin neresindesiniz?

Bu yola çıkarken yeni bir şehir kurmaktı hayalim. Kent meydanıyla, sosyal donatılarıyla, bağlantı yollarıyla, alt ve üst yapısıyla, kültürüyle, sanatıyla, bilimiyle, turizmiyle, sportif başarılarıyla zirvede olan, örnek gösterilen bir Kartepe… Sıcakkanlı, güzel kalpli insanlarıyla, kardeşçe birlik beraberlik içinde yaşayan; işçisiyle, esnafıyla, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle 7’den 77’ye herkesin mutlu, huzurlu ve refah içinde yaşadığı bir Kartepe… Çok şükür ilçemiz her geçen gün daha da gelişiyor ve güzelleşiyor. Biz her zaman daha iyisini hedefliyor, çıtayı sürekli daha yukarılara çıkarmak istiyoruz. Çocuklarımıza miras bırakmaktan gurur duyduğumuz çok önemli eserlere imza atıyoruz. Mesela Kartepe’nin ilk müzesini, ilk sanat evini açtık. Bildiğiniz gibi teleferik projesi çok yakında hayata geçiyor. Tam olarak hayaldi, gerçek oldu diyeceğimiz eserler bunlar. Allah birliğimizi daim etsin, ilçemizin tüm dinamikleri ile sağlıklı bir iletişim içerisindeyiz. Dediğim gibi evlatlarımıza gururla miras bırakabileceğimiz bir Kartepe inşa ediyoruz. Kısacası hayaller gerçeğe dönüşüyor.

 

Başkanım, Kartepe halkı bu seçimlerde neden size oy vermeli?

Kartepe halkımız, her seçimde olduğu gibi bu seçimde de samimiyete, güvene, istikrara, eser ve hizmet belediyeciliğine yani gerçek belediyeciliğe oy verecek. Klasik bir söz vardır, ‘yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’ diye… Bizler vaat vermeyi değil, eser ve hizmet üretmeyi, icraatlarımızı konuşmayı seviyoruz ve sürekli hizmetlerimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Çok şükür ki eserlerimizle dolu dolu bir dönem geçirdik. Halkımız da bunu görüyor ve bizzat yaşıyor. Kartepeli hemşehrilerim, evlatlarımız ve onların geleceği için en iyisini yapmaya çalıştığımızı, samimiyetimizi biliyor ve en doğru kararı veriyor.

DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR…

Son olarak Kartepe halkına söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Tabii ki… Ben hemşehrilerimle her gün, her yerde, gece gündüz beraberim. Sizlerin aracılığıyla da tekrarlamış olayım; sevgim, saygım, muhabbetim, minnettarlığım zaten tarifsiz. Daha güçlü, daha mutlu, daha huzurlu, daha yaşanabilir ve özenilen bir Kartepe için yaşam standartlarını kolaylaştırmak ve yükseltmek için gönlümüzle, kalbimizle, eserlerimizle ve icraatlarımızla hep yanlarında olacağım. Sizler sordunuz diye söyledim ama benim kıymetli hemşehrilerim, bunların sözde değil, gerçekte de böyle olduğunu çok iyi bilir. Allah hepsinden razı olsun, bugüne kadar verdikleri destek ve teveccüh için teşekkürlerimi sunarım.

NASIL ARANDI: #kartepe belediyesi # kocaeli # kartepe # mustafa kocaman # sanat # kültür # belediye # yerel seçim # 31 mart # ak parti

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.