27-04-2024 16:08

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer: "Gelişen Gölcük için çalışmaya devam…"

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/03/2024
Gölcük Belediye Başkanı ve AK Parti’nin adayı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük’ü sadece depremle anılan bir şehir olmaktan çıkarıp, Körfez’in incisi yapmayı hedefliyor
.stripslashes($urun->baslik).

Gölcük Belediye Başkanlığı görevinde 5 yılı geride bırakan Ali Yıldırım Sezer, 31 Mart Yerel Seçimleri’ne mensubu olduğu AK Parti’nin adayı olarak ikinci kez girmeye hazırlanıyor. Görev süresi boyunca kentin kültürel değerlerine sahip çıkarak tarihi mirası korumaya özen gösteren, kentsel dönüşüm çalışmalarından alt yapıya, ilçeye yeni yeşil alanlar kazandırılmasından sahil düzenleme çalışmalarına kadar çok sayıda projeye imza atan Ali Yıldırım Sezer, Türkiye Yüzyılı kapsamında “Sen, ben yok, Gölcük var” diyerek, gelişen ve güzelleşen Gölcük için çalışmaya devam edeceklerini belirtiyor.

Gölcük Belediye Başkanlığı’nda 5 yılı geride bıraktınız. Bu süreçte hayata geçirdiğiniz projelere geçmeden önce bize biraz Gölcük’ü anlatır mısınız?

Başlamadan önce bir tarifle giriş yapmak isterim. Şu an üzerimde, kültür festivalimizde imal edilen bir kravat var. Bu kravatı festivalden satın aldım, ebru desenine sahip. Bilirsiniz her bir ebru deseni birbirinden çok farklıdır. Gölcük de tıpkı ebru gibi… Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanların kaynaştığı, vefakar, cefakar, çalışkan ve yardımsever bir kent Gölcük. Geleneksel Türk sanatlarımızdan biri olarak bilinen ebru sanatında desenlerin ve renklerin birbirinden ayrılması mümkün değildir, bu özelliğiyle mozaikten farklıdır. Temelleri Antik Yunan ve Roma dönemine dayanan mozaik sanatında desenlerin değiştirilerek başka bir resim haline getirilmesi söz konusudur ancak ebruda bu mümkün değildir. Bu yüzden Gölcük için ebru benzetmesini kullanıyoruz.

Görev süreniz boyunca Gölcük’ün kültürel değerlerine sahip çıktınız. Bu anlamda hayata geçirdiğiniz projelerden bahseder misiniz?

Gölcük, tersanenin kurulmasıyla birlikte başlayan göç nedeniyle çok eskilere dayanan zengin bir tarihi mirasa sahip. Roma döneminden, Osmanlı döneminden eserler var. Kanuni döneminde yapılmış olan, kültürel faaliyetlerde kullandığımız Kazıklı Kervansaray var. İlçemizde o kadar çok tarihi eser var ki… Sultan Baba’da bulunan tarihi bir hamam var. Buranın restorasyonunu gerçekleştirdik ve şu an Hüsn-i Hat Müzesi olarak kullanılıyor.

Bunun yanında bir mescit var, Osmanlı döneminde yapılan köşk mescitleri yapısında. Güzelliği de şu, çok sayıda sanatı bir araya getiriyor. Türkiye’nin meşhur hattatlarından Mahmut Şahin’in yazdığı hatlar var içerisinde. Mahmut Emekli hocamızın nakşettiği kıymetli hatlar da bulunuyor. Yine Saraylı’da, 300 yıllık ahşap oyma kapının birebir aynısı var. Daha da önemlisi bu mescidin camlarında Kur’an’ı Kerim’de bahsi geçen bitki ve meyveleri görebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra seramik üzerine metalle yazılmış olan, akademisyenlerimiz tarafından yapılan, kıble yönünde duran bir Kabe örtüsü var. Buraya gelen hemşerilerimiz ibadetlerini yaparken aynı zamanda müzeyi de ziyaret etmiş oluyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Gelecek döneme dair projelerinizi de öğrenmek isteriz?

Türkiye Yüzyılı’nda Gölcük’te yapılacak çok güzel işler var. En başta Gölcük’ün sadece depremle anılmasını istemiyoruz, Körfez’in incisi olması hedefiyle çalışıyoruz. Belediye binamızın hemen yanında bulunan alanda kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattık. 36 dönümlük alanda 406 iş yeri, 360 konut ve 2 katlı kapalı otopark yapılacak. Şehrin ticari ve sosyal anlamda gelişmesi için çok önemli bir proje. Bunun dışında Donanma’dan teslim aldığımız 53 dönümlük bir alanımız var. İçindeki lojmanları yıktık, burayı sosyal-kültürel alan olarak değerlendireceğiz. Gölcük’e çok büyük bir yeşil alan kazandırırken, vatandaşlarımızı merkeze çok yakın bir noktada denizle kucaklaştıracağız. Gölcüklüler burada denize karşı çay ve kahvelerini içebilecek, çocuklar parklarda oynayacak, gençler sosyal aktivite alanlarında keyifli vakit geçirecek.

Gölcük’ün merkezinde de önemli değişimler söz konusu…

Evet, Hükümet Konağımız, Barbaros Hayrettin Lisemiz yeniden yapılıyor. Yenimahalle’deki sağlık merkezimiz tamamlandı. Aynı zamanda terminalimiz de bitmek üzere. Şehirlerarası otobüs terminalinin bitmesiyle, mevcut terminal taşındıktan sonra buradaki eski sanayi alanında yapacağımız projede daha önce iş merkezi planlıyorduk, gelişen konjonktür gereği yatırımcı olmayınca burada alt tarafı dükkan, üst katları konut olan bir proje gerçekleştirmeye karar verdik. İçerisinde pazar yerleri de olacak.

Yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde, Gölcük’ün sosyal ve kültürel ihtiyacını karşılayabilmek için bin kişilik bir kongre merkezi yapacağız. Gençlerimiz için Ulaşlı’da faaliyete geçirdiğimiz gençlik merkezinin bir benzerini Gölcük’te yapacağız. Hayalimiz, Halıdere ve Değirmendere’nin sahilden birleşmesiydi. Bu hayalimiz gerçekleşti, yapılan sahil düzenlemesiyle vatandaşlarımızın deniz kenarında, yeşillikler içerisinde oturup dinlenebilecekleri bir alan oluştu. Burada çocuklar için su oyun parkı ve aquapark da yapıldı. Yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, hazırladığımız proje çerçevesinde kayık çekek yerinin inşaatı da büyük ölçüde tamamlandı.

PARKLARA MEYVE AĞAÇLARI

Gölcük Devlet Hastanesi de bitiyor sanırım.

Gölcük Devlet Hastanesi’nin inşaatı büyük ölçüde tamamlandı, nisan ayı içerisinde açılmasını planlıyoruz. Yine daha önce enkaz döküm sahası olarak kullanılan alan Millet Bahçesi’ne dönüştürüldü. Burada özellikle gençlerimizin hoşça vakit geçirebilecekleri bir kitap kafe olacak. Baktığımızda, Gölcük Meslek Yüksekokulu’nun yanındaki 400 metrekarelik alanı gençlerimize kazandırmış oluyoruz. Hasaneyn’deki spor kompleksini de tamamladık, inşallah Yazlık Futbol Sahasını da yapacağız.

Ulaşlı’dan Yazlık’a kadar dokunmadığımız bir alan kalmadı aslında. Yeni dönemde de aynı şekilde devam edecek. Özellikle park çalışmalarımıza bir virgül koymak istiyorum. Biz çocuklarımız parklarda oynarken bir yandan da bulundukları alanda meyvelerini yesinler istedik. İhsaniyemiz elmasıyla meşhur. İhsaniye’de, içi tamamen elma ağaçlarıyla dolu parka ‘Elmalı Park’ adını verdik. Karaköprü Mahallesi’ne de ‘Narlı Park’ı yaptık. Belediyemizin ön ve arka tarafına da mandalina ağaçları diktik. Tüm parklara meyve ağaçları dikmeye devam edeceğiz.

 

Sosyal ve kültürel faaliyetlere de devam değil mi?

Dün olduğu gibi Türkiye Yüzyılı kapsamında sosyal ve kültürel çalışmalara da ağırlık vermeye devam edeceğiz. Yeni bakış açısıyla hareket ediyoruz. Örneğin Değirmendere’den Derince’ye yüzme yarışları düzenledik, böylece Körfez’in iki yakasını bir araya getirdik. Sokak basketbolu, sokak voleybolu, sempozyumlar gibi sportif ve kültürel faaliyetlere devam edeceğiz. Düzenlediğimiz sempozyumlarda sunulan bildirileri kitap haline getirerek, edebiyat dünyamıza kazandırdık.

EMANETE SAHİP ÇIKIYORUZ

Projeleri hayata geçirirken yerel kaynakların kullanımına dikkat ettiğinizi biliyorum.

Tüm bu çalışmaları yaparken emanete sahip çıkmaya, özellikle tasarrufa dikkat ettik. Çok kuvvetli ve yetenekli bir makine ikmal ekibimiz var. Tüm araçlarımızın onarımını kendimiz gerçekleştiriyoruz. Yaya köprülerimizi, yer altı ve yer üstü çöp konteynerlerimizi kendimiz imal ediyoruz. Bir de Katı Atık Aktarma İstasyonu yaptık. Böylece temizlik araçlarımız yaklaşık 50 kilometre mesafede olan İZAYDAŞ’a gidip gelmek zorunda kalmıyor. Yine Temizlik İşleri Müdürlüğümüze iki yeni bina yaptık. Yeni yapılan terminal binasının yerinde daha önce bir mezbaha binası vardı, bu binanın yıkımı sırasında içerisinde bulunan çelik malzemeyi değerlendirdik. Bu malzemelerle İhsaniye’de depo ve imalat atölyesini neredeyse bedavaya kurduk.

Bizim için Rahvan At Yarışları çok önemlidir, ata sporumuzdur. Rahvan At Yarışları pistinin ortasındaki alana ektiğimiz buğdayları un haline getirdik ve bunları ihtiyacı olan vatandaşlarımıza dağıttık. Öte yandan Ziyaretler Derneği iş birliğiyle sadece ihtiyaç sahiplerine değil, sağlık ve yaşlılık sebebiyle kendi yemeklerini yapamayan vatandaşlarımıza da yemek dağıtım hizmetine devam ediyoruz, elde ettiğimiz unları burada da değerlendiriyoruz.

GELİŞEN GÖLCÜK İÇİN…

Sokak hayvanları için de projeleriniz var mı?

Sokakta yaşayan canlılarımızla ilgili bir rehabilitasyon merkezi kurduk. 5 dönümlük alana inşa ettiğimiz son derece modern merkezimizde hekimlerimiz hem kısırlaştırma işlemlerini yapıyor hem de vatandaşlarımızın sahiplendiği canlarımızın tedavilerini gerçekleştiriyor. Saldırganlık gösteren hayvanların da rehabilitasyonunu yapıyoruz.

İlçede trafiği rahatlatmak amacıyla da birtakım çalışmalar gerçekleştirdik. Gölcük’ün merkezinde devraldığımız askeri alana da cephesi olan Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’ni düzenledik, Adnan Menderes Bulvarı’nı yeniledik ve aynı şekilde Kavaklı’da bir cadde oluşturarak hem şehir içerisinde modern bir görünüm sağladık hem de trafiği rahatlattık.

Başkanım, son olarak Gölcük halkına vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Türkiye Yüzyılı başladı. Türkiye Yüzyılı’nın ilk yılında Gölcük, modern çehresiyle gelişmeye devam edecek. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana “Sen, ben yok, Gölcük var” diyerek, ayrım yapmaksızın çalıştık, bir günümüzü bile boş geçirmedik. Bundan sonra da sizlerin destekleriyle gelişen, güzelleşen Gölcük için çalışmaya devam edeceğiz.

NASIL ARANDI: #av. ali yıldırım sezer # gölcük belediyesi # gölcük belediye başkanı # seçim # yerel seçimler # 31 mart # ak parti

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.