29-04-2024 20:36

Eğlence başlasın! Sihirli Dünyam açıldı

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/04/2024
Esma ve Sefa Akpınar çifti tarafından Gölcük Yazlık Mahallesi’nde hizmete açılan Sihirli Dünyam Oyun Parkı & Cafe; eğlence dolu parkurları, birbirinden renkli etkinlikleri ve keyifli kafesiyle hem çocukların hem de anne-babaların yüzünü güldürdü
.stripslashes($urun->baslik).

Çocuğunuz evde sıkılıyor mu?

Minik yaramazı telefon ve tablet ekranından uzak tutmakta; onun için hem bolca hareket edip enerjisini boşaltacağı hem de çılgınca eğlenebileceği nitelikli etkinlikler bulmakta zorlanıyor musunuz?

O güvenli bir ortamda neşe içinde oynarken, sizin de dostlarınızla bir fincan kahve eşliğinde sohbet edebileceğiniz; aklınız çocuğunuzda kalmadan keyifle vakit geçirebileceğiniz bir merkez olsa fena mı olur?

O halde, haydi çocukları hazırlayın… Hep birlikte kahkaha dolu, sihirli bir dünyanın kapılarını aralamaya gidiyoruz.

Kapısından içeriye adım atan her çocuğun gözlerini ışıl ışıl yapan, eğlencenin doruklarda yaşandığı bu harika merkezin adı, Sihirli Dünyam Oyun Parkı & Cafe. Esma ve Sefa Akpınar çiftinin yatırımıyla Gölcük Yazlık Mahallesi’nde hizmete açılan merkez; eğlence dolu parkurları, birbirinden renkli etkinlikleri ve keyifli kafesiyle sadece kurulduğu bölgenin değil, çevre ilçelerin de büyük bir ihtiyacına cevap verdi; hem çocukları hem de anne-babaları sevindirdi. Sihirli Dünyam, çocukların neşeli kahkahalarıyla çınlayan, ailelerin de onları beklerken sosyalleşip keyifle çayını-kahvesini yudumladığı şirin mi şirin bir işletme.

HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM

Esma ve Sefa Akpınar çiftinin her detayına özen göstererek hayata geçirdiği, toplam 610 metrekarelik bir alanda hizmet veren bu mekan; oyun parkurları, kum havuzu, etkinlik alanları ile açık ve kapalı kafe bölümünden oluşuyor. Esma Akpınar, Sihirli Dünyam’ın kuruluş hikayesini anlatırken, “Burası benim hayalimdi” diyor ve şöyle devam ediyor: “Biz aslen Trabzonluyuz. Kocaeli’ye eşimin görevi nedeniyle 8 yıl önce geldik. Bir kızımız var. Çocukları çok severim ve onlarla aram her zaman iyi olmuştur. Daha önce farklı sektörlerde görev yapmış olsam da kendi işimi kurma noktasında, çocuklarla bir arada olabileceğim bir alanda çalışmak istedim. Bir anne olarak, hem çocuklara hem de onların anne-babalarına hitap edecek böyle bir merkezin eksikliğinin de farkındaydım. En sonunda kararımızı verdik, çalışmalarımızı tamamladık ve Sihirli Dünyam Oyun Parkı’nı yaklaşık iki ay önce açtık.”

ENERJİLERİNİ ATIYORLAR

2-11 yaş aralığındaki çocuklara hitap eden Sihirli Dünyam Oyun Parkı & Cafe, bünyesindeki trambolin, sünger havuzu, top havuzu, tırmanma duvarı, zipline, hastane ve mutfak konseptli atölye evleri, roller kaydırak, normal kaydırak, kum havuzu ve jetonlu oyuncaklarıyla çocuklar için adeta bir cennet. Her detayında Esma Hanım’ın imzası bulunan rengarenk dekorasyonu ve eğlencenin dolu dizgin yaşandığı oyun alanlarıyla minikler için kısa sürede vazgeçilmez hale gelen Sihirli Dünyam, hem oyun ve eğlence ihtiyacını karşılıyor hem de çocukların hareket ederek enerjilerini atmasına destek oluyor. Minikler trambolinde zıplayarak sünger havuzuna düşmenin; roller kaydıraktan kaymak için birbirleriyle yarışmanın; top havuzunda binlerce rengarenk topun içinde kaybolmanın; tırmanma duvarında en yukarılara çıkmanın ve kum havuzunda onlarca oyuncakla oynamanın mutluluğunu yaşıyor.

GÜVENLİ OYUN ALANI

Aynı anda 50 çocuğun faydalanabildiği oyun alanında miniklerin eğlencesine olduğu kadar güvenliğine de önem verilmiş. Oyun alanında zemin kaplamalarından kolonlara kadar her köşe çocukların zarar görmesini engelleyecek yumuşak materyallerle kaplanmış. Merkez ayrıca, içeride 10 dış alanda ise 2 kamerayla sürekli olarak kontrol ediliyor. Esma ve Sefa Akpınar çifti, çocuklar parkurlarda günün tadını çıkarırken, ailelerin de gönül rahatlığıyla çayını-kahvesini yudumlayabilmesi için çocukları gözetim altında tutacak bir de ekip kurmuş. Esma Hanım, “Burası sadece çocukların eğlenmesi amacıyla değil annelerin ve babaların da nefes alması, birlikte sosyalleşmesi amacıyla kurulmuş bir tesis. Bu nedenle aileler kafemizde vakit geçirirken çocukları gözetim altında tutacak bir ekip kurduk. Bir ana sınıfı öğretmenimiz ve bir de sektörde tecrübeli oyun ablamız var” diyor.

HİJYEN ÇOK ÖNEMLİ

Sihirli Dünyam’da güvenlik kadar dikkat edilen bir diğer nokta da temizlik. “Çocukların faydalandığı bir merkezde hijyen her şeyden önemlidir” diyen Esma Akpınar, bu konuda yapılan çalışmaları ise şöyle anlatıyor: “Sihirli Dünyam’da hijyene büyük önem veriyoruz. Bu nedenle oyun alanının kum havuzundan taşınan kumlarla kirlenmemesi ve diğer çocukların rahatsız olmaması için iki alanı birbirinden ayırdık. Her iki alandan da faydalanmak isteyen çocuklarımızı önce oyun alanına, ardından kum havuzuna yönlendiriyoruz. Böylece kumların diğer alanlara taşınmasının önüne geçiyoruz. Bunun dışında tesisimiz her akşam en ince detayına kadar süpürülüyor, siliniyor ve buhar makinesiyle dezenfekte ediliyor. 15 günde bir de bütün merkez Sağlık Bakanlığı onaylı bir firma tarafından ilaçlanıyor. Sihirli Dünyam’ın, aileler tarafından gönül rahatlığıyla tercih edilen bir merkez olmasının en önemli nedenlerinden biri de bu.”

ETKİNLİKLER DÜZENLENİYOR

Çocukların oyun alanında, ailelerin ise şirin kafesinde neşe içinde zaman geçirdiği Sihirli Dünyam Oyun Parkı’nın menüsünde her türlü soğuk ve sıcak içeceğin yanı sıra nefis tatlı çeşitleri bulunuyor. Mekan, kahvaltı servisiyle de misafirlerine güne keyifli ve lezzetli bir başlangıç yapma imkanı sunuyor.  Haftanın her günü 11.00-22.00 saatleri arasında açık olan Sihirli Dünyam Oyun Parkı, eğlenceyi ikiye katlamak için çeşitli konseptlerde etkinlikler, atölyeler ve programlar da düzenliyor. Etkinliklere katılan çocuklar önce birlikte eğlenmenin keyfini yaşıyor, daha sonra oyun alanında dilediğince vakit geçiriyor. Şehit ailelerinin ve özel gereksinimli çocukların merkezdeki tüm imkanlardan ücretsiz olarak faydalandığını da unutmadan ekleyelim…

DOĞUM GÜNÜ PARTİLERİ

Sihirli Dünyam Oyun Evi, doğum günü partileri için de sıklıkla tercih edilen bir merkez. Bu tip organizasyonlarda, merkez bünyesindeki etkinlik alanı iki saat boyunca doğum günü partisine ayrılıyor. Organizasyon, pasta ve ikramların aileye ait olması kaydıyla, tesis bünyesinde birbirinden eğlenceli doğum günü partileri düzenlenebiliyor. Böylece çocuklar, Sihirli Dünyam’ın rengarenk dünyasında önce partiye katılıp ardından oyun alanlarında gönüllerince eğleniyor. Sihirli Dünyam Oyun Parkı & Cafe, Gölcük Yazlık Mahallesi’ndeki merkezinde eğlenceyi doruklarda yaşamak isteyen minik konuklarını bekliyor.

 

Gölcük Yazlık Yenimahalle Aksoy Cad. No: 23 İşyeri No: 7 Gölcük/Kocaeli

Telefon: 0554.696 61 41

i @sihirlidunyamoyunparkicafe

NASIL ARANDI: #sihirli dünyam # çocuk oyun parkı # çocuk # oyun # eğlence # kocaeli # gölcük

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.