29-04-2024 22:32

Çatlak Kova

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/04/2024
.stripslashes($urun->baslik).

Sucu, boynuna astığı uzun bir sopanın uçlarına taktığı iki büyük kovayla su taşırmış. Kovalardan biri çatlakmış. Sağlam olan kova her seferinde ırmaktan eve ulaşan uzun yolu dolu olarak tamamlarken, çatlak kova içine konulan suyun sadece yarısını eve ulaştırabilirmiş. Bu durum iki yıl boyunca her gün böyle devam etmiş. Sucu her seferinde eve sadece 1,5 kova su götürebilmiş. Sağlam kova başarısından gurur duyarken, zavallı çatlak kova görevinin sadece yarısını yerine getiriyor olmaktan dolayı utanç duyuyormuş. İki yılın sonunda bir gün çatlak kova ırmağın kıyısında sucuya seslenmiş.
– Kendimden utanıyorum ve senden özür dilemek istiyorum.
Sucu sormuş:
– Neden utanç duyuyorsun?
 Kova cevap vermiş:
– Çünkü iki yıldır çatlağımdan su sızdığı için taşıma görevimin sadece yarısını yerine getirebiliyorum. Sen bu kadar çalışmana rağmen benim kusurumdan dolayı emeklerinin tam karşılığını alamıyorsun.
Sucu şöyle demiş:
–  Eve dönerken yolun kenarındaki çiçekleri fark etmeni istiyorum.
Çatlak kova tepeyi tırmanırken patikanın bir yanındaki yabani çiçekleri görmüş. Fakat yolun sonunda yine suyunun yarısını kaybettiği için kendini kötü hissetmiş ve yine sucudan özür dilemiş.
Sucu, kovaya sormuş:
–  Yolun sadece senin tarafında çiçekler olduğunu ve diğer kovanın tarafında hiç çiçek olmadığını fark ettin mi? Bunun sebebi benim senin kusurunu bilmem ve ondan yararlanmamdır. Yolun senin tarafına çiçek tohumları ektim ve her gün biz ırmaktan dönerken sen onları suladın. İki yıldır ben bu güzel çiçekleri toplayıp onlarla evim için ek gelir elde edebildim. Sen böyle olmasaydın, bu kadar fazla para kazanamayacaktım.


***


Herkes sağlıklı, asilzade, zeki, becerikli olmak zorunda değil. Aynı şey yeteneklerimiz için de geçerli. Yeteneklerimizin ne kadar farkındayız? Hangi konularda becerikli olabilme potansiyelimizi hiçe sayarak kendimize büyük haksızlıklar yapıyoruz? 
Soyağacınızı elinizle çizseniz, ağacın dallarına ailenizin mesleklerini yazsanız bile göreceksiniz ki birçok kimse ailesinin meslek gruplarını ve/veya benzerlerini seçmiş ya da seçtirilmiş. Özgür ruh veya yeteneği ile farklı yollar çizen insan sayısı o kadar az ki!
Mükemmellik, insanlık tarihinde çok az kişiye verilmiş. Biz mükemmel olmak zorunda değiliz, o yüzden hayat akarken eksikliklerinizden utanmak yerine, onları nasıl bir avantaja dönüştürebileceğinizi bulmalısınız. İşte bu durum hayatımızın geri kalanında mutlu ve başarılı olmamızı sağlayacaktır.

 

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.